Joulu

Kameraseuran joulujuhlaa vietettiin perinteisin ja uusin menoin kuukausikokouksen yhteydessä ke 9.12. klo 18 Lizelius-salissa.

 

Katselimme Jouluukuun kuukausikisan kuvia, pohdimme ensi vuoden kuukausikisojen aiheet, nautimme jouluisista herkuista.
Vuoden kuvaajan julkistaminen oli ohjelmassa ja kunniakirjan, kiertopalkinnon, kukkapuskan ja onnittelut menivät tänä(kin) vuonna Risto Syrjälle.

 

Kahvin, jouluglögin ja muiden herkkujen nauttimisen lomassa huomasimme Joulupukinkin poikenneen paikalla, ja kaikille olikin ilmestynyt pienet paketit.

Tässä muutama kuva illasta.

Joulukuun kuukausikisaan osallistuneet kuvat ovat tässä. Voiton nappasi Jaana Haapamäki kuvallaan uudelleen kasvuun lähtevästä palmusta.

 

60-vuotias lintuharrastaja. Kotoisin Vaasasta. Asunut 40 vuotta Tampereella.
Olen harrastanut lintuja pikkupojasta lähtien. Ensimmäiset havainnot kirjoitin havaintovihkoon vuonna 1971.

Aika nopeasti koulupoikana myös kamera alkoi kulkea mukana. Ensimmäiset kamerat olivat Exa, Exakta ja Ricoh. Mustavalkoista 400 ASA:n tri-X:ää käytettiin. Kodin pienessä WC:ssä ja Vaasan lyseon kellarissa vedostin kuvia. Valokuvausharrastus jatkui aina opiskeluaikoihin saakka. Mustavalkokuvaaminen vaihtui jossain vaiheessa diafilmiin.

Digitaalisen tekniikan murros innosti aloittamaan valokuvaharrastuksen uudestaan 2000-luvun puolivälin jälkeen. Lintukuvaajalle digitekniikka on melkoinen siunaus, kun voi kuvata määrää paljon kustannuksista välittämättä.

Olen ennen kaikkea lintuharrastaja, ja sen ohessa valokuvaan lintuja. Toki lintujen kuvaamisesta on tullut vuosien mittaan yhä keskeisempi osa lintuharrastusta. Kuvaan lintuja vapaasti linturetkeilyn yhteydessä. En juurikaan kuvaa piilokojuista, vaikka piilokojut tarjoaisivat monta etua. Toisaalta oma lintuharrastukseni keskittyy hieman toisenlaiseen puuhasteluun kuten lintujen muuton seurantaan. Hienon muuton näkeminen on ehkä parasta tässä harrastuksessa.

Välillä on on sitten pakko lähteä Suomesta merta edemmäksi kalaan. Olen aika paljon retkeillyt Virossa, mutta tehnyt myös muutamia kaukomatkoja lintujen perässä, mm. uudelle mantereelle ja Afrikkaan.

Kuvat:

Juha Lehtinen1024 Israelin Eilat ja sen lähiympäristö on lintuharrastajan kannalta hyvä kohde varsinkin keväisin.

Juha Lehtinen 2 1024Kuolleella merellä seuraamassa petolintujen muuttoa.

 

Kuva-illat talvikaudella

Ma 10.4. klo 18:00 Studio-86

Toukokuusta eteenpäin vietämme kuvaillat todennäköisimmin taas kuvausretkillä:

Ke 17.5. klo 18:00
Ke 14.6. klo 18:00
Heinäkuussa lomaillaan - ei kokoontumista
Ke 16.8. klo 18:00
Ke 20.9. klo 18:00

Lizelius-saliin palataan taas lokakuulla. Illat olisivat näillä näkymin syksyllä seuraavasti:

Ke 11.10. klo 18:00
Ke 22.11. klo 18:00
Ke 13.12. klo 18:00

Muutokset ovat mahdollisia ja niistä ilmoitetaan aina sähköpostilla.

Go to top