60-vuotias lintuharrastaja. Kotoisin Vaasasta. Asunut 40 vuotta Tampereella.
Olen harrastanut lintuja pikkupojasta lähtien. Ensimmäiset havainnot kirjoitin havaintovihkoon vuonna 1971.

Aika nopeasti koulupoikana myös kamera alkoi kulkea mukana. Ensimmäiset kamerat olivat Exa, Exakta ja Ricoh. Mustavalkoista 400 ASA:n tri-X:ää käytettiin. Kodin pienessä WC:ssä ja Vaasan lyseon kellarissa vedostin kuvia. Valokuvausharrastus jatkui aina opiskeluaikoihin saakka. Mustavalkokuvaaminen vaihtui jossain vaiheessa diafilmiin.

Digitaalisen tekniikan murros innosti aloittamaan valokuvaharrastuksen uudestaan 2000-luvun puolivälin jälkeen. Lintukuvaajalle digitekniikka on melkoinen siunaus, kun voi kuvata määrää paljon kustannuksista välittämättä.

Olen ennen kaikkea lintuharrastaja, ja sen ohessa valokuvaan lintuja. Toki lintujen kuvaamisesta on tullut vuosien mittaan yhä keskeisempi osa lintuharrastusta. Kuvaan lintuja vapaasti linturetkeilyn yhteydessä. En juurikaan kuvaa piilokojuista, vaikka piilokojut tarjoaisivat monta etua. Toisaalta oma lintuharrastukseni keskittyy hieman toisenlaiseen puuhasteluun kuten lintujen muuton seurantaan. Hienon muuton näkeminen on ehkä parasta tässä harrastuksessa.

Välillä on on sitten pakko lähteä Suomesta merta edemmäksi kalaan. Olen aika paljon retkeillyt Virossa, mutta tehnyt myös muutamia kaukomatkoja lintujen perässä, mm. uudelle mantereelle ja Afrikkaan.

Kuvat:

Juha Lehtinen1024 Israelin Eilat ja sen lähiympäristö on lintuharrastajan kannalta hyvä kohde varsinkin keväisin.

Juha Lehtinen 2 1024Kuolleella merellä seuraamassa petolintujen muuttoa.