Jasenilta logo

Syysruska

Syysruska vaikuttaa hienolta ja on aika ottaa se talteen.

Kuvataan vaahteroita, pihlajia ja muita värikkäitä kasveja syksyn väreissään tulevana sunnuntaina 26.9. klo 15 alkaen.
Kokoontuminen Tyrvään kirkon parkkipaikalla. Jokainen voi tuoda mukanaan ideoita hyvistä keskustan kuvauskohteista, joihin sitten tarkennamme.

Tervetuloa

Logo75x75

Sastamalan pääkirjastossa on esillä Vammalan Kameraseuran näyttely.

Mukana on viiden jäsenen valokuvia maan ja taivaan väliltä. Heidän taustansa vaihtelevat amatööristä ammattilaiseen.

Kunkin osallistujan valokuvat muodostavat oman kokonaisuutensa. Aiheet kulkevat lähiluonnosta ja kaukomatkoista kotikaupungin keskustaan.

Näyttely on avoinna syyskuun ajan.

Logo75x75

Hei

Nyt kun koronatilanne jatkaa helpottumistaan niin pidämme vielä toisen kuvausretken ennen juhannusta.

Seuraava kohde on Vehmaanniemi 17.6.
Vehmaanniemi on seitsemän hehtaarin kokoinen arvokas Natura 2000-verkkoon kuuluva perinnemaisema-alue Rautaveden rannalla.
Niemen kiertää helppokulkuinen noin 1,3 km:n mittainen luontopolku, jonka varrella on useita erilaisia alueita, mm. koivuhakoja, niittyä, pieniä lehtoja ja eri tyyppisiä rantoja.
Alueella on myös useita rautakautisia hautaröykkiöitä ja kesäisin siellä laiduntaa lampaita. Niemeltä löytyy siis monenlaista luontoaiheista kuvattavaa kasveista eläimiin ja luonnonmaisemiin.
Paikka löytyy osoitteesta Tampereentie 258, jossa rannan tuntumassa on pysäköintialue. Tapaamme siellä torstaina 17.6. klo 18.

Kuten edellisessä tiedotteessa kerrottiin, pidämme yhteisnäyttelyn kirjastossa syyskuussa. Omaa näyttelykuvaa kannattaa jo alkaa miettiä, koska meillä on monta vaihetta, ennenkuin näyttely on valmis syyskuun alussa.

Muissa valokuvanäyttelyissä käyminen antaa meille inspiraatiota ja näkemystä niin kuvaamiseen kuin näyttelyn järjestämiseen. Näyttelyitä löytyy jo Pirkanmaalta. Valokuvakeskus Nykyajassa Tampereella on jatkuvasti näyttelyitä. Muita kohteita voivat kesän aikana olla vaikkapa Kangasalan, Nokian ja Valkeakosken pääkirjastot. Muista tarkastaa tarkemmat näyttelyajat kohteiden www-sivuilta.

 

Tervetuloa
Tapio Jalonen

Vammalan kameraseura ry:n sääntömääräinen vuosikokous pidettiin 14.4.2021 Toivonkulmassa. Vuoden 2020 tilinpäätös vahvistettiin ja vastuuvelvollisille myönnettiin vastuuvapaus. Samoin hyväksyttiin vuoden 2021 toimintasuunnitelma sekä tulo- ja menoarvio. Jäsenmaksu päätettiin pitää ennallaan eli 20€.
Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Tapio Jalonen ja muiksi jäseniksi Markku Mäkinen, Paavo Haapamäki ja Petri Niittymäki. Rahastonhoitajana jatkaa Jaana Haapamäki.

Toimintasuunnitelman mukaisesti järjestämme edelleen muun muassa kuvausretkiä. Koska koronatilanne ja sitä koskevat rajoitukset ovat helpottaneet, järjestämme ensimmäisen kuvausretken jo ensi viikolla keskiviikkona 2.6.2021

Ensimmäisenä kuvauskohteena on rauhoitetut luonnonmuistomerkkit. Paikallislehdessä oli jonkin aikaa sitten artikkeli Vammalan alueen luonnonmuistomerkeistä. Tästä lähti idea kokeilla kameraseuran kuvausretkien puitteissa käydä kuvaamassa osaa näistä muistomerkeistä. Ensimmäisen kuvausretken kohteina on lähellä keskustaa olevia helposti lähestyttäviä kohteita.
Iso mänty, Pikku-Kukkurin mänty, Huiskonrinne, Varila, Uusin kohde tältä vuodelta Isokokoinen kuusi Narvantien varressa, Narvantie 254, Nisun talon vieressä, ikäarvio 150 vuotta
Äijänkivi, suuri lohkare, valtatie 12 levähdysalueella muutama sata metriä Roismalan risteyksestä Tampereelle päin. Paikalle pääsee hyvin myös paikallista katuverkostoa pitkin Äijänkiventieltä.
Tällöin välissä on hirviaita, mutta portista pääsee kulkemaan.
Tapaaminen on keskiviikkona 2.6. klo 18 Nisun talon luona Narvantiellä. Ollaan puolisen tuntia paikassa ja kierretään sitten Huiskonrinne ja Äijänkivi jos intoa riittää.

Kuvaustavoitteena olisi ison luontokappaleen kuvaaminen joko omaksi muistoksi tai vaikka paikallisen tutustumiskohteen esittelykuvaksi.
Kuvauskohteena on kaksi isoa puuta ja iso kivijärkäle. Kuusi on avoimen aukean reunalla joten sitä on mahdollista kuvat myös kauempaa. Mänty on enemmän metsän keskellä. Kivi on myös turhan tiheän metsän peitossa. Kuvan olisi hyvä kaikissa kohteissa todistaa kohteen mahtavuutta ja kohde tulisi saada esiin ympäristöstä. Kuvaanko läheltä vai kaukaa? Minkälaista syvyysterävyysaluetta haen? Olisiko aukon esiasetus Av hyvä lähtökohta? Näissä kohteissa meillä riittää haastetta.
Ja nyt on jo hyvä pitää mielessä että pitkään puhuttu yhteinen näyttelymme pääkirjastossa pidetään syyskuussa.

Tervetuloa kuvaamaan

Tapio Jalonen
puh. 050 539 6798

Vuosikokous

Yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous pidetään keskiviikkona 14.4.2021 kello 18:00 -Toivonkulmassa, mikäli vallitsevat ohjeistukset sen sallivat.

Tällä hetkellä kokoustila muden tilojen tapaan on yleisen suosituksen mukaisesti suljettu. Mikäli sulku jatkuu, eikä kokousta päästä pitämään, hallitus käsittelee asian uudelleen ja palaa asiaan ennen suunniteltua kokousaikaa.

Kokous tulee nykyisen poikkeusasetuksen mukaan pitää kuitenkin kesäkuun loppuun mennessä, mahdollisesti vaikka etäyhteyksiä käyttäen.

 

Vammalan kameraseuran hallitus

 

Vuosikokous

Kutsu sääntömääräiseen vuosikokoukseen

Vammalan kameraseura ry:n sääntömääräinen vuosikokous pidetään torstaina 21.2.2019 kello 18.00
Paikka: Pyymäen konditorian kabinetti, Onkiniemenkatu 6, 38200 Sastamala

Vuosikokouksessa käsitellään sääntöjen § 10 määräämät asiat.

Yhdistyksen säännöt ovat luettavissa kotisivuilla osoitteessa www.kameraseura.com

Tervetuloa!

Vammalan kameraseuran hallitus

Kameraseuran näyttely Sastamalan kirjastolla on nyt pidetty, purettu ja pantu pakettiin.
Näyttely oli nähtävissä 12.3 - 29.3 välisenä aikana kirjaston aukioloaikojen mukaan.

Näyttelyn yhteydessä esillä olevat vanhat kamerat ja muu vanha valokuvaustavara oli osa Sastamalalaisen Jukka Virtasen kokoelmaa.

 

20170103-657A0813-3Tiistaina 13.12.2016 kello 18.00 kokoonnuimme viettämään kuukausi-iltaa ja samalla joulujuhlaa Vammalan Seurahuoneelle.
Kameraseura kustansi kaikille läsnäoleville jäsenille herkullisen jouluisen buffet illallisen.
Vietimmekin mukavan illan syoden ja seurustellen.
Ennen illan päättymistä, puheenjohtaja julkisti Vuoden Kuvaajan ja lahjoitti voittajalle hauskan Poron joka sivuaa vuoden kuvaajaksi valitun Risto Syrjän yhtä lempikuvausaihetta, nimittäin peuroja.

Alla muutama kuva illasta Petri Niittymäen ikuistamana, yhteiskuvan otti Petrin kalustolla Hannu.

 

Saimme jälleen sähköpostitse terveisiä ja hienoja kuvia Kanadasta;  Eero Lahtinen joka on asunut aikoinaan Vammalassa, valokuvaa myös ja lähetti jälleen hienoja kuvia ja niiden välityksellä terveisiä ja intoa valokuvaamiseen.

Saimme sähköpostitse terveisiä Kanadasta;  Eero Lahtinen Kanadasta lähettää Vammalan Kameraseuralaisille parhaimmat terveiset.
Hän on asunut aikoinaan Vammalassa, Rautaveden rannalla. Hän valokuvaa myös ja lähetti upeiden Kanadan kuvien välityksellä intoa valokuvaamiseen.

Pekka

Valokuvaaja Pekka Virolainen Sastamalasta esitteli monipuolisia luontokuviaan keskiviikkona 2.4. Vammalan kirjastolla.
Kuvia nähtiin monelta eri aikakaudelta, osa vuosikymmenten takaa ja osa aivan viime aikojen otoksia.
Monipuolisen kuvaesityksen taustalta kuuluikin vahva paikallinen luonto- ja lintutuntemus.

Go to top